A megfelelő időben rátalálni a megfelelő hírre

Az utóbbi időben igen-igen elgondolkodtam azon, hogy munkát kéne váltanom. Szeretem, amit csinálok, azonban úgy érzem, hogy ezzel, sokkal többet is kereshetnék. De ez még nem minden. Már évek óta a vendéglátásban tevékenykedem, de ennyire rossz csapattal még sosem volt dolgom. Ez egy olyan szakma, ahol az emberek jönnek, mennek. Kevesen maradnak benne, mivel hosszútávon igazán megerőltető. Valamint, sokan azért váltanak ilyen sűrűn, mivel tudják, hogy megtehetik. Ez a munka világának azon területe, ahol mindig szükség van új munkatársakra. Így körülöttem is gyakran cserélődnek az emberek. Van, akikkel könnyű, de többségben azok vannak, akikkel nehéz együtt dolgozni. Azonban, mivel szeretek felszolgálóként tevékenykedni, ezért inkább csak munkahelyet, mintsem pozíciót szeretnék változtatni.

Észrevettétek már, hogy amikor elkezd egy gondolat foglalkoztatni, akkor mintha minden hír, amit olvasol, az e köré szerveződik? Velem ez már többször is megtörtént, és igazából eddig mindig segített valamiben. Eleinte egyre több álláshirdetésre lettem figyelmes, majd ezen belül az ausztriai munkára, ezt követték az olyan hírek, amelyek Ausztriához kapcsolódnak. Úgy voltam vele, hogy hát, ha már a sors is ebbe az irányba akar terelni, akkor leülök, és jobban utánajárok a dolognak.

ausztriai munkaTaláltam is egy olyan álláskereső céget, amely kimondottan ausztriai munkával foglalkozik, vagyis segít a pályázóknak ott munkát találni. Nagyon örültem neki, hogy rájuk találtam, ugyanis szívesebben megyek én is úgy ki külföldre dolgozni, hogy tudom, nem egyedül kell végigcsinálnom ezt a folyamatot. Szóval ezen az oldalon láttam, hogy lehetőségem van a szakmámban dolgozni, azonban jóval több pénzért. Nagyon jól ki van építve ez az oldal, bőven talál az ember információkat, továbbá, ha ez mégsem lenne elég, akkor írhat is nekik, így választ kaphat a plusz kérdéseire. A jelentkezés is nagyon egyszerű, pár fontosabb adatot kell megadni és ennyi. Egy-egy korábbi pályázó saját élményeiről is olvashatunk, ami még szimpatikusabbá teszi azt, hogy érdemes ide jelentkezni.

Miután meggyőződtem arról, hogy tényleg ki szeretnék menni Ausztriába dolgozni, beadtam a pályázatomat. Ehhez az kellett, hogy külön elolvassam a felszolgálói munkakörre vonatkozó feltételeket, mint például, hogy milyen képességekkel, végzettséggel, tapasztalattal kell, hogy rendelkezzen a jelentkező, illetve milyen a fizetés, valamit, hogy hogy vannak a szabadnapok. Tapasztalat és végzettség különösebben nem szükséges, de biztos vagyok benne, hogy előnyt fog jelenteni a számomra, hogy már jó pár éve ezen a területen dolgozom. Szerencsére alapszinten beszélem a német nyelvet, de azért munkába állás előtt még elfogok menni egy-két német nyelvórára. Nem árt egy tanár megerősítése, illetve korrepetálása.

Jelentkezéskor egy bizonyos összeget be kell fizetni, de úgy gondolom, hogy ez idővel megtérül majd, valamint a legtöbb munkahelyhez ingyen szállás és ellátás is tartozik. Erről minden esetben a munkáltatóval kell egyeztetni, de többségébe véve így van. Én személy szerint nem is vállalnék el olyan állást, ahol ez nem adott. Tudni kell rólam, hogy elég rosszul tájékozódom, és ezért nem szeretnék még azon is aggódni, főleg az elején, hogy hogyan is jussak el a munkahelyemre késés nélkül.

Miután jelentkeztem telefonon is tájékoztattak a részletekről, és megegyeztünk, hogy belevágunk a közös munkába. Ami még számomra kiemelkedően fontos, hogy partner kapcsolatot igyekeznek kiépíteni az ügyfeleik között, vagyis, ha bármikor elakadnék, akkor számíthatok a további támogatásukra, legyen szó mondjuk arról, hogy mégsem tetszik az a hely, ahová kerültem, vagy nem tudok együtt dolgozni a munkatársaimmal. Remélem, hogy erre nem kerül majd sor, de ki tudja, azért biztonságérzetet nyújt annak a tudata, hogy magamon kívül másra is számíthatok.

Még sohasem dolgoztam külföldön, úgyhogy nagyon izgatott vagyok, de egyben bizakodó is.