Az elakadt generációváltások szakértője

A családi vállalkozások célja messze túlmutat a profittermelésen, a gazdasági haszonszerzésen. Akárcsak a hírlapok, hírordalak számára, számukra is a két legfontosabb összetevő: az állandóság és az értékek. A harmadik – a hab a tortán – pedig e kettő kombinációja, mintegy szintézise: az általuk képviselt értékek töretlen és folyamatos képviselete, átadása, továbbvitele. A kis- és középvállalkozások talán legfontosabb tőkéje a megbízhatóság és a közvetlen kapcsolat az ügyfelekkel, üzlettársakkal, mely a bizalomra alapszik.

Egy hitelen bekövetkező változás a vállalkozás életében katasztrofális következményekkel járhat. Ezért fontos a kellő körültekintés, mind a tervezés, mind a kivitelezés terén. Egy jó cégvezető mindig szem előtt tartja a jövőt és minden eshetőségre felkészül. A legjobb, amit tehet, ha a lehető leghamarabbi időpontban megkezdi utódja kinevelését. Csak az ily módon a vállalkozás életébe beavatott, belsős ember lesz képes tökéletesen megfelelni a kihívásoknak, ha majd eljön a váltás – a generációváltás – ideje.

Vannak azonban esetek, amikor az utód még, hogy úgy mondjam, nem „született meg”, vagy nem áll készen, a korábbi vezetés azonban már nem képes a feladatokat ellátni. Egy váratlanul bekövetkező haláleset vagy betegség esetén például. Ez komoly zűrzavarhoz, problémákhoz, és akár a vállalkozás megszűnéséhez vezethet. Ami borzasztóan sajnálatos lenne, hiszen az előbb említett bizalom felépítése bizony rengeteg időbe és fáradságba telt.

De bármilyen „állapotban” is van – vagy nincs – az utód, a folyamat gondos lebonyolításához szükség van néhány segítő kézre és agyra, szakértők támogatására, akik kellőképpen járatosak az ilyesmiben. Ha a bizonytalanság legkisebb árnyéka is felvetül, vagy csak meg szeretnénk azt megelőzni, forduljunk bizalommal az elakadt generációváltások szakértőjéhez, egy csapathoz, melynek tagjai óriási tapasztalattal rendelkeznek a hasonló ügyek kezelésében, ezért biztosak lehetünk abban, hogy értékes vállalkozásunk jó kezekben lesz.