Az újságban olvastam, a megoldás: salgó polc!

Irodavezetőként dolgozom egy multi cégnél, és sajnos egyre több dokumentációnk gyűlik fel, amit már nem győzünk hova pakolni. Régóta érzem, hogy helyszűkében vagyunk, lassan kifogyunk a szekrényekből, amiket használni tudunk az iroda területén belül. Olyan jó lenne, ha varázsolni tudnék: én biztosan helyet varázsolnék az irodába! Vagy egy olyan szekrényt, ami kompakt, mégis jól meg lehet pakolni, és adott esetben elemeire szedhető, átalakítható, az iroda aktuális képére formálható, ha arra van szükség.

Úgy tűnik, meghallgattak az égiek. Javában a reggeli kávémat kavargattam, amikor a kezem közé került az aktuális heti újság, hát kézbe vettem és teljesen random felcsaptam valahol. Legnagyobb meglepetésemre egyszerre magam előtt láttam a problémámra a megoldást: dexion salgó!

Izgatottan olvastam tovább. Az újság azt ígérte, a dexion salgó polcrendszer a legideálisabb megoldás irodák irattárolói, raktárhelyiségek vagy műhelyek rakodóterei optimalizálásához. A polcok nagyon könnyen összeszerelhetőek, mert nem tartalmaznak csavart, így tetszés és igény szerint bármikor átalakíthatóak – kb. 3 centinként lehet őket állítani. Átlag 130-280 kg-ig terhelhetőek a polc elemek, de megfelelő súlyeloszlás esetén akár 450 kg-t is elbírnak.

Ez hihetetlen! Nem gondoltam volna, hogy a reggeli kávém mellett találom meg a legideálisabb megoldást az irodába! Sebtiben összeszedelődzködtem, és rohantam is be a tett helyszínére, hogy felmérjem a terepet. Hát igen, ide valóban elférne egy dexion salgó! Felcsaptam a laptopot, és alaposan szemügyre vettem az iroda alaprajzát. Majdhogynem a teljes délelőttöt azzal töltöttem, hogy alaposan kigondoltam, hogyan tudnánk átrendezni a meglévő bútorokat, és a legjobban kihasználni a pakolásra rendelkezésre álló teret. Mikor pedig kialakult tervvel rendelkeztem, alaposabban is szemügyre vettem a tervrajzra felskiccelt salgó polcok méreteit.

“Hmm” – gondoltam magamban – “ez így nem biztos, hogy jó. A méretek sajnos nem felelnek meg a standard szabványnak.” Kisebb tépelődés után felhívtam a Rackinglog szakembereit, és segítséget kértem. A szakemberek készségesen álltak a rendelkezésemre, sőt, rövid időn belül az elképzeléseim alapján egyedi árajánlatot küldtek meg a részemre, teljesen díjmentesen! Ráadásul arról is biztosítottak hogy ha megrendelésre kerül a sor, és bizonytalan vagyok az összeszerelésben, a kollégák ott maradnak velem az irodában, és összeszerelik a részünkre a dexion salgó polcrendszert.

Úgy éreztem, meg kell csípnem ezt a lehetőséget, de a józan énem hirtelen megálljt parancsolt a hirtelen jött lendületemnek. Végül a végső döntés meghozatala előtt egy műszaki menedzser kollégámmal is megosztottam az elképzeléseimet, és megmutattam neki a polcrendszer tervet is. Szerencsére mindenben megnyugtatott: a salgó polc szerinte is a lehető legjobb választás arra, hogy az iratainkat megfelelően és helytakarékosan tudjuk tárolni. “Ráadásul ezek a polcrendszerek horganyzott acélból készülnek, nagyon tartósak. És tudod még mi a jó a Rackinglog ajánlatában? Hogy gyártói garanciával rendelkeznek! Ha pedig alaposabban megnézed az ajánlatot, amit kaptál, azt is láthatod, hogy TÜV és ISO tanúsítvánnyal is rendelkeznek, még a nemzetközi szabványoknak is megfelelnek – az amerikai anyacégünk sem panaszkodhatna ránk! De ami a legjobban tetszik, az a csavarmentesség, ez nagyon okos ötle volt! És ha megnézed, még az ára is kedvezőbb, mint a hagyományos, csavaros polcoknak! Szerintem abszolút megérné befektetetni egy ilyen beruházásra” – tette hozzá.

Nem is gondoltam volna, hogy így átragad a lelkesedésem a kollégámra! Bevallom őszintén, nagy kő esett le a szívemről, hogy ő is osztja az álláspontomat, és támogatja az ötlet megvalósítását. A kollégák imádni fogják a dexion salgót, amely végre hatékony megoldást nyújt az irattárolásra, nem beszélve arról, hogy nem kell többé kerülgetnünk azt a rengeteg archív anyagot, amiket az audit miatt meg kell őriznünk. Ki gondolta volna, hogy erre a jó ötletre épp a reggeli hírek mellett bukkanok majd rá?!