Egy-egy hír meghallgatása sok betegségtől megóvhat

Már évek óta reszket a kezem. Eddig ötletem sem volt, hogy vajon mégis mitől. Eleinte azt gondoltam, hogy biztosan a stressz okozza, aztán később rájöttem, hogy az esetleg csak felerősíti, ugyanis teljesen nyugodt állapotomban is szokott reszketni. Ettől én soha nem ijedtem meg, sőt valahol hozzá is szoktam. Talán azért is, mivel nem volt annyira intenzív, hogy bármiben is akadályozzon. Az ismerőseim azonban mindig elszörnyülködtek. Úton útfélen kérdezgették, hogy de ez mitől van, vagy egyszerűen csak annyit, hogy „izgulsz?”. Ez sokkal inkább frusztrált és idegesített, mintsem maga a reszketés.

Most már azonban egyáltalán nem reszket a kezem. Hogy mi volt a baj és hogyan múlt el? Mindez az Eurovit Multilongnak köszönhető. Mondom sokáig én sem tudtam, hogy mi is lehet mindennek a hátterében.

Az ember sok mindent olvas, hall a hírekben. Van, amire oda figyelünk, és van sok minden, amire meg nem.

Éppen haza utaztam és a mikrobuszban elől ültem a sofőr mellett. Nem akartam pofátlan lenni azzal, hogy bedugom a fülhallgatóm a fülemben, mint ahogy szoktam és hallgatom a saját zenémet, ha már itt ülök mellette. Hamar beszélgetésbe is keveredtünk, de a három órás út során azért voltak pillanatok, amikor mind a ketten hallgattunk. Ilyenkor jobban oda tudtam én is figyelni arra, hogy mi is szól a rádióban. A délutáni műsorban éppen arról beszélgettek a rádióbemondók, hogy az embereknek mekkora százaléka szenved vitaminhiányban. Felsoroltak több tünetet is, hogy mi utalhat erre. Igazán akkor figyeltem fel, amikor meghallottam, hogy ezek közé tartozik a remegés is. Elgondolkoztam a dolgon, hogy tulajdonképpen lehet a dologban valami. Hiszen nem vagyok különösebben beteg, nem fáj semmim, azonban vitaminokat tényleg keveset viszek be a szervezetembe. Ugyanitt arról is beszéltek, hogy ma már a gyümölcsökben, illetve zöldségekben sem található annyi vitamin, mint amennyire szükségünk lenne. Illetve hát megvan bennük, de ehhez akkora mennyiségű, mondjuk almát kéne megegyünk minden nap, amennyi hát… képtelenség. Arra is rájöttem, hogy én még a minimumot sem fogyasztom el sem a gyümölcsökből, sem a zöldségekből. Gyakran hetek is eltelnek úgy, hogy egyikből sem ettem.

Szöget ütött a fejemben ez a dolog, egész úton ezen kattogott az agyam, hogy mi van ha a vitaminhiány minden bajom titka. Amikor haza értem és végre beborultam az ágyamba, elővettem a telefonomat és jobban utána néztem a dolognak. Rájöttem, hogy jó nyomon járok. Elhatároztam tehát, hogy elkezdek több vitamint bevinni a szervezetembe, hátha javulni fog a kézreszketésem. De ha mégsem, akkor is tudom, hogy ártani nem árthat egy kis plusz vitamin.

Elég sok multivitamin kapható manapság. Nekem a legjobban az Eurovit Multilongnak tetszett, ugyanis ez 13-13 ásványi anyagot és vitamint tartalmaz egyaránt, amelyek közül mindegyik jó, nem is egy dologra. Mivel egy kisebb falucskában élek, ahol a gyógyszertár nyitva tartása teljesen össze vissza van, gondoltam inkább megrendelem, azt a biztos. Nem ez az első alkalom, hogy inkább kiszállíttatom a megvásárolni kívánt terméket. Mindig ugyan arról az oldalról rendelem meg, mivel még sohasem csalódtam. Így volt ez a vitaminommal is.

Más alkalmakkor is, amikor szükség volt valamilyen gyógyszerre szintén a Prevenció Patikához fordultam segítségért. Akkor is, amikor az orvos írt elő valamilyen tablettát, illetve akkor is, amikor saját meglátásom szerint lett volna szükségem valamire, például Aspirinre, mivel az mindig jól jön a háznál. Azokban az esetekben, amikor az orvos írt fel valamit, akár nekem, akár a családom valamelyik tagjának, akkor is szívesebben rendelem meg innen a terméket, mivel még mielőtt a kezemben tarthatnám, már egy csomó mindent megtudok róla. Ugye minden gyógyszer kiszerelése tartalmazza a hozzá illő útmutatást arról, hogy mire is jó, illetve hogyan is kell azt alkalmazni. Ebben az oldalban az a jó, hogy ezek mind le vannak oda írva, így már előrébb járok egy lépéssel, mintha csak akkor tudnék róla bármit is, amikor már a kezemben tartom. De e mellett még nagyon könnyű az oldalon eligazodni, keresgélni, tájékozódni. Természetesen nem ér fel egy gyógyszerésszel való konzultációval, de szinte szinte mégis. És ha valaki olyan helyzetben van, hogy nem tud, vagy nincs hová elsétáljon gyógyszerért, akkor ez a lehetőség reményt ad a számára, hogy gyorsan és hatékonyan információhoz és gyógymódhoz jusson.

Büszkén számolok be most róla, hogy már két hete szedem a napi egy kapszula vitamin adagomat, és a kéz remegésem elmúlt. Már az első hét után látványos volt a javulás. Mutattam is az ismerőseimnek, akik addig annyit nyaggattak azzal, hogy ez mégis mitől van, hogy nézzétek, nem furcsa valami a kezemen? Előre tartottam a levegőbe az egyenesen álló kézfejem. Először fel sem tűnt nekik, gondolom mivel nem is számítottak arra, hogy ezt szeretném mutatni. Egyből mindenkinek az volt a reakciója, hogy nincs kifestve a körmöm, mivel tényleg ez is a ritka pillanatok közé tartozik. Majd mondtam, hogy nézzék meg jobban, nem erre gondoltam. Ez után már számukra is feltűnt, hogy nem reszket a kezem. Rögtön elkezdtek faggatni, hogy mégis mi történt, mit csináltam? Én pedig elmeséltem nekik, hogy mire jöttem rá egy rádióműsor hallgatása során, és hogy, mióta szedem az Eurovit Multilong tablettát, azóta sokkal jobban érzem magam. Sokkal jobb az étvágyam, kiegyensúlyozottabb vagyok és még a kézremegésem is láthatóan elmúlt.

eurovit multilong

Mindenkinek csakis ajánlani tudom, ugyanis sokszor nem is sejtjük, hogy a szervezetünk mennyire szenved a vitaminhiánytól. Ráadásul ez egy olyan tabletta, aminek nincs mellékhatása, egyszerűen egy dolgot kell betartanunk, méghozzá azt, hogy naponta csak egy alkalommal vegyünk be egy szem tablettát.

Ez tehát a kézremegésem elmúlásának története. Azonban ki tudja, hogy mikor jövök rá, ha egyáltalán rájövök arra, hogy vitaminhiánytól szenvedek, ha akkor nem hallom meg ezt a hírt, miszerint ekkora szerepet játszanak az életünkben a vitaminok.