Én tudom, hol érdemes egyedi pólót csináltatni a céges bulira!

Nagyon örvendetes alkalomból rendezzük a következő céges bulit: a Richi Hírlap idén lesz 10 éves! És egyre ügyesebbek, gyorsabbak, tájékozottabbak vagyunk, az olvasótáborunk nő, és bár nyilván az online felületeken érjük el a legtöbb embert, néhányan a nyomtatásban megjelenő összefoglaló hetilapunkat is imádják. Pont annyian, hogy megérje kinyomtatni. A főszerkesztő és alapító, aki egyben régi barátom, találta ki, hogy ezt ünnepeljük meg úgy, ahogy illik. Mindenkit meghívott, aki jelenleg a lapnál dolgozik, újságírókat, tördelőket, a videóblog szerkesztőjét, vágóját, a grafikusokat, akik a weboldal és a lap külleméért felelnek, a socialösöket, akik a közösségi médiában segítik a terjeszkedést… És azokat is, akik az elmúlt 10 évben szabadúszóként írtak a lapba, vagy nívós interjú jelent meg velük.

És Barni kitalálta, hogy készíttessünk valami egyedi pólót erre az alkalomra. Kérte, hogy akinek van ötlete, hol érdemes ilyen nagy mennyiségben rendelni, az jelezze neki.

Akkora mázlim volt, hogy egy szűk éve, az öcsém legénybúcsújára ugyanígy felmerült az egyedi póló ötlete, és tudtam, hogy ez a gyártó foglalkozik céges megrendelésekkel is. Mivel a legénybúcsús termékeikkel mindenki nagyon meg volt elégedve (a feleségem is imádja, hogy egy pucér csajt ábrázoló pólóban alszom… pontosabban azt imádja, hogy legalább nem megyek benne utcára, emberek közé), bátran ajánlottam Barninak, hogy a szülinapi bulira válassza az üzletet.

Megmutattam neki a weboldalt. Látta, hogy ők is kiemelték, hogy cégek számára is készítenek pólókat, sablon, vagy akár egyedi elképzelés alapján. Mivel nagy mennyiségről van szó, fel kell venni velük a kapcsolatot, e-mailben vagy telefonon. Mivel Barninak nem voltak még konkrét elképzelései, megnézte a kész mintákat, hátha ihletet kap. A termékek közül válogathatunk kategória szerint, vagy női póló, férfi póló, pulóver alapján. Sokféle kategória van, vicces, komolyabb, páros pólók, legény- és lánybúcsúk, család, hobbi, feliratosak… A munka és a születésnap kategóriát néztük meg közelebbről. Igazából az összes nagyon tetszett mindkettőnek (idén tuti mindenki dilis pólót kap ajándékba), de a rendezvényre egy szülinapos, Jack Daniel’s mintájú felsőt találtunk megfelelőnek. A póló hátára pedig A Richi hírlaP lógóját képzeljük el. Barni megkért, hogy intézzem el a megrendelés e-mailjét, amit örömmel vállaltam. Mivel nem meglepetésnek szántuk a pólókat, ezért minden érintettnek küldtem egy e-mailt, amibe belinkeltem az egyedi póló weboldalán található mérettáblázatot, hogy azalapján küldjék el másnap délig a méretüket. Egyébként, ha nem lenne megfelelő, lehetséges a csere is, akár futárszolgálaton keresztül is, nagyon kényelmesen. A színt a grafikusokkal beszéltem meg, tőlük is annyit kértem, hogy másnap délig döntsenek. Barnival abban maradtunk, hogy külön lesz női és férfi szín, a lényeg, hogy mindkettőn jól mutasson a logó, annak a színeit ugyanis nem variáljuk.

Másnap írtam egy e-mailt az elképzelésünkről, és hogy hány darab pólóra lenne összesen szükségünk. Nagyon baráti határidőn belül vállalták, telefonon egyeztettünk a pontos részeltekről, hogy minden stimmeljen, majd egy újabb emailben elküldtem a méreteket, és utalással rendeztük is a számlát.

A pólók léte nem volt meglepetés, azonban minden más, szín és minta igen. Hát ekkora örömöt 10 év alatt nem láttam a csapat arcán, sírva röhögtünk, borultunk egymás nyakába, az elegáns ingre-blúzra mindenki azonnal felhúzta az egyenpólót, és szuper csoportkép készült rólunk.

Köszönjük az egyedi pólósoknak, hogy méltó módon megünnepelhettünk lapunk 10. születésnapját!