Figyeljünk fel az akciókra, mivel ezzel csakis jót teszünk magunknak!

Az ember mindig szeret olyan dolgokról olvasni, hallani, ami akciós. Szeretünk úgy vásárolni, hogy tudjuk az a termék, amit megveszünk, az le van árazva. Még nem egészen jöttem rá arra, hogy miért, de megfigyeléseim alapján ez így van.

Az akciók mindig jó hírként vannak feltüntetve. Hiszen a televízióban vagy a rádióban is hatalmas örömhírként közlik az emberekkel azt, hogy ez vagy az akciós. És ez általában senkiben nem is kelt semmilyen rossz érzést. Sokszor, ha nem is érdekel minket az az akció, mivel tegyük fel, nem érint meg, vagy nem értünk az adott témához, akkor sem morgunk, hogy na, még egy akciós dolog. Nem úgy, mint például a cigarettás dobozokon a különböző képek és kiírások kapcsán. Ezek sokszor még azokból az emberekből is felháborodást vált ki, akik nem dohányoznak. Nem tudom amúgy, hogy ennek a leszokásra mekkora hatása van. Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki azt mondta, hogy azért szokott le, vagy szeretne leszokni a dohányzásról, mert elgondolkodott azon, hogy ezek a képek mit sugallnak. Viszont visszatérve az akciós termékekre, én a legutóbb bukósisak akcióról olvastam. Ez most számomra kiemelkedően jó hír volt, mivel pontosan azon gondolkodtam, hogy ideje lenne vennem egy újat, mivel a régi már kissé ütött-kopott.

Egyik vasárnap délután, amikor az aktuális híreket böngésztem a telefonomon, jutott eszembe, hogy ideje lenne, utána járjak ennek a bukósisak dolognak. És tényleg nagy örömmel tapasztaltam, hogy most egy 5000 Ft-os kupont az ország több Shox üzletében lehet beváltani. Amúgy is vettem volna magamnak egy új sisakot, de így egyértelművé vált a számomra, hogy most jött el ennek is az ideje, és nem halasztom tovább. Közben ugyan itt még utána olvastam egy-két dolognak. Bár már évek óta motorozok, azért még mindig tudnak nekem újat mondani ezzel kapcsolatban, és szívesen is tanulok meg új dolgokat róla. Például innen most a bukósisak polírozásáról tudtam meg egy csomó új információt. Ezentúl sokkal jobban oda fogok figyelni erre is, és lehet, hogy ezt az újat, amit majd megveszek nem fog kelleni olyan hamar lecseréljem, mint a mostanit. Mondjuk most arról is olvastam itt, hogy milyen standardok azok, amelyeknek meg kell, hogy feleljen egy jó sisak, szóval most erre is jobban oda fogok figyelni. Meg is néztem, hogy az, amelyik most van nekem tényleg nem a legjobb gyártmány, na de azért három évig mégis jól elvoltam vele, szóval ahhoz képest jól bírta. Szívesen áldozok erre több pénzt, de azt is tudom, hogy attól még, hogy valami nagyon drága, nem jelenti azt, hogy jó is. Szóval biztos, hogy most sem a legdrágábbat fogom választani, ugyanakkor jó érzés az, hogy most lesz 5000 Ft kedvezményem, így nekem sem kell annyira fukarkodnom. Azon is gondolkodok, hogy csináltassak-e egyedi sisakot. Mármint, hogy festessem-e le olyanra, amilyet én szeretnék. Elég extrém dologra gondoltam, és nem vagyok benne biztos, hogy be is merném vállalni. Ezen még azért agyalok egy kicsit. Nem kell elsietni.

Minden esetre tényleg jó érzéssel tölti el az embert, amikor talál valami számára kiemelkedően jó hírt. Nyilván mindenkinek más a fontos, más érdekli, másról szeret olvasni, de jó, ha megtaláljuk azt, ami számunkra igazán érdekes. Ezért is ajánlatos jobban utána járni annak, hogy mit honnan olvasunk. Tényleg sok álhír van, illetve egyre több átverés is terjeng az interneten. Néha nehéz eldönteni, hogy mi is számít megbízható forrásnak, de azért még mindig van remény, és még mindig több jó dolgot lehet találni, mint rosszat.

És hogy mit csináljunk akkor, ha valami akciós termékre leszünk figyelmesek? Én azt javaslom, hogy vadásszuk le. És, hogy miért? Hát azért, mert valami oknál fogva boldoggá tesz bennünket. És mégis miért fosztanánk meg saját magunkat ettől a lehetőségtől? Úgyhogy most ki is választom az új bukósisakomat.