Lehet ezt így is- hitelesen és kézenfekvően- akár a gázpalackokról

Mint ahogy egy előző bejegyzésben  is olvashattuk, nagyon fontos az, hogy egy hír hiteles legyen, politikai és közéleti témákban is, de valójában az élet minden területén elengedhetetlen lett már, hogy megszűrjük azt, amit olvasunk, hallunk, látunk, szelektálnunk kell az információtömeget, és rendkívül nehéz tájékozódni. Az internet világa tele van kitalált történetekkel, hoaxokkal, álhírekkel és forrás nélküli tartalmakkal, melyek sokszor teljességgel hiteltelenek. A média feladata már sokkal inkább a fogyasztói igények kiszolgálása lett a minőségi tartalomgyártással és közszolgálati hírterjesztéssel, tájékoztatással szemben. Hiába törekednek az újságírók objektivitásra, ha a virtuális világ töménytelen mennyiségű hamis üzenetet képes generálni másodpercek alatt, az internet hatalmas univerzumában vajmi kevés a médiatörvény, a korlátozások, igazi feladvány arra rátalálni, ami hiteles is és célzott is. Persze sokan törekednek a megtisztulás felé, jó lenne az emberek gondolkodását is ebbe az irányba terelni. Az idősebb generációnak még nehezebb dolga van, hiszen az akkori környezetben, amiben ők voltak fiatalok, egyértelműbbek voltak a határok igaz és hamis, hiteles és hiteltelen, jó és rossz között. Több volt a korlát, de ez nagyobb ívű gondolkodást eredményezett talán. Ahol keretek közt ugyan, de van esélyünk tájékozódni, ott talán könnyebb megtalálni a helyünket, kiválasztani mi az, ami számunkra jó. Az anyagiasodás és pénzhajhászat nem csak a hirdetésekre, a tömeggyártásra és feketepiacra is kiterjed, az illegális tevékenységek melegágya a beláthatatlan információáradat.

Fontos lenne tehát az afelé való törekvés, hogy tiszta, átlátható és nagyobb mérvű tájékozódást nem igénylő tények kerüljelek terítékre, főként az internet világában. Szerintem ez minden témában nagyon fontos lenne, főként, amibe a fogyasztói társadalom bevonódik. Azért hál’istennek vannak olyan weboldalak és cégek, amelyek becsületesen és nem félrevezető módon kommunikálnak és dolgoznak. Nemrég olvastam pl. egy gázpalackokkal foglalkozó cég  internetes felületén arról, hogy a gázszállítás fekete piacát beszüntették, ugyanis rengeteg visszaélés történt vele, az utcán csilingelő „gázos kocsik” árulták a palackokat az úton, akár csak a fagyit vagy krumplit szokás, olcsóbban áruba bocsájtva ezzel pl. az acetilén gázt is. Ezzel nem csak az a probléma, hogy gyakorlatilag áfától mentesen, kedvezőbb áron kínálták a portékát, amivel nem csak állami kiesést okoztak, de a kereskedők bevételére is hatással volt. Így amellett, hogy a feketepiac tenyésztalajává vált ez a fajta kereskedelem, teljesen megbízhatatlan is volt, hiszen sem a gáz minőségét, sem a tartalmát nem lehetett ellenőrizni.

Nyár óta ezeket viszont megszüntették, így megmaradt a házhoz szállítás, azonban csak legális úton, természetesen az áfa kifizetésével együtt. Így az acetilén palackok ára és a házhozszállítási költségek persze változóak mennyiségtől függően, én azonban úgy gondolom, ez a futár cég korrekt acetilénpalack árakkal és tisztességes üzletpolitikával dolgozik. Igyekeznek kielégíteni az egyéni igényeket is, amellett, hogy ipari mennyiségben szállítanak, nem felejtik el, hogy személyre szabottan és kis mennyiségben is szükség van a termékeikre. A kis 0,8 kg töltetű termékektől kezdődően egészen a 10 kg-osig találhatunk sokfélét az oldalon, persze ennek megfelelően változik az is, hogy milyen a legnagyobb, illetve legkisebb acetilén palack ára.

Amellett, hogy a kiszállításból is igyekeznek a legtöbbet kihozni és figyelni arra, hogy ha valakinek sürgősen szüksége van például a hegesztéshez egy 10 kg-os gázpalackra, akkor a lehető legrövidebb időn belül kiszállítsák (esetenként ez még aznap megtörténik), kommunikációjuk is tökéletesen tükrözi azt, hogy hitelesen igyekeznek tájékoztatni, lehetőleg minden információt a vásárló rendelkezésére bocsátani, külön blogbejegyzésekben megmagyarázva bizonyos biztonsági előírásokat és  fontos tudnivalókat a gáz használatával, tulajdonságaival, szállításával kapcsolatban. A gáz- és acetilénpalackok árai teljesen egyértelműek, az adatok világosan sorakoznak alattuk, az oldal pedig nagyon jól átlátható, így még egy kevésbé gyakorlott internet használó is viszonylag könnyen el tud benne tájékozódni.

Ha ránézek az oldalra, a hiteles tájékoztatás jut eszembe, hogy lehet korrekten is dolgozni, minden adatot és fontos tudnivalót feltüntetve, árakkal együtt, hogy senkit ne érjen meglepetés, és mindenki jól járjon.