Telefonod a legfontosabb hírforrásod

A mai, felgyorsult világban a legtöbb média- és hírfogyasztó egyértelműen azt mondja, hogy a telefonja az a felület, ahol a leggyorsabban értesül a nagyvilág eseményeiről.

Ha körülnézünk, akkor teljesen hasonló lehet a tapasztalat: a tömegközlekedési eszközökön az emberek fejüket lehajtva utaznak, és még ha a Facebook falukat is nézegetik, folyamatosan újabb és újabb hírek záporoznak a tudatukba, amiket onnan eltávolítani már nem lehet.

Ha valaki tehát naprakész akar maradni, akkor nem kerülheti el azt a témát, hogy megfelelően tudja használni a telefonját, és mindezt meg is tegye.

Én egyetlen egyszer estem ki a nagy közös hírforgásból, amikor a Xiaomi telefonom képernyője betört, és egy kínai mobiltelefon szervizt kellett keresnem, hogy rendbe hozzák.

Ez alatt a pár nap alatt pedig meg is tanultam, hogy mennyire hiányzik ez a hírforrás, ha nem áll rendelkezésünkre.

Elég egyértelmű volt ugyanis, hogy a törött képernyőn semmilyen betűt nem tudok elolvasni, így a hírek fogyasztása számomra teljesen lehetetlenné vált a metrókon, buszokon, vagy bárhol, ahol eddig volt időm rá.

Így aztán azon voltam, hogy minél hamarabb eljussak egy kínai mobiltelefon szervizbe, amire csak két munkanap után tudtam időt szakítani.

Itt legalább szinte azonnal javítani tudták a problémát, és minden további nehézség nélkül felszerelték az új képernyőmet, ami jobb is volt, mint újkorában.

Ez a történet tényleg ráébresztett arra, hogy a hírközlésben mekkora szerepe van annak, amit a telefonunk képernyőjén látunk, és hogy mennyire rá vagyunk utalva az internetre – ezért javaslom mindenkinek, hogy ezt észben tartva járja a világot.

Azt nem mondhatom, hogy vigyázzunk, nehogy betörjön telefonunk kijelzője, mert az szerintem mindenkinek egyértelmű. De ha lehetséges, vegyünk rá védőfóliát és védőtokot, különben nagyban növeljük a baj bekövetkeztének esélyét.

Ha pedig megtörtént, akkor bármilyen telefonról is van szó, keressünk egy pontosan annak megfelelő szervizt – azért mentem én is kínai mobiltelefon szervizbe, mert tudtam, hogy a Xiaomimhoz ott fogom a legjobb alkatrészeket és a leginkább hozzáértő szakembereket megtalálni.

Amitől pedig a legjobban el szeretnék tántorítani mindenkit, az az olcsó alkatrészek használata a cseréhez: aki utángyártott alkatrészekből próbálja meg megoldani a képernyőjének javítását, az valószínűleg jóval rövidebb ideig fogja majd az új eszközön olvasni a híreket, mint előtte, mert egy újabb váratlan eset miatt megint kényszerpihenőre kell majd térni.

Egy utángyártott alkatrész ugyanis sose lesz olyan strapabíró, mint egy eredeti darab, amiből pedig csak a nagy, hivatalos szervizeknek szokott raktáron lenni. Ezért tehát ezen semmiképpen se éri meg spórolni.

Én nagyon örülök neki, hogy amilyen hamar tudtam, javítottam a dolgot, és ismét tudok híreket olvasni – a telefon tipikusan egy olyan dolog, amivel senki se törődik, amíg jó, de amikor hiányzik, akkor mindenkinek feltűnik, hogy mekkora a baj.